Handelsboden

”Utan lanthandlare skulle Sverige inte ha blivit vad det är idag. De som under 1800-talet öppnade en handelsbod bidrog till att Sverige utvecklades till en av världens främsta ekonomier. Lanthandlarnas viktigaste uppgift var att hålla folk med varor. Men man köpte också lokalt producerade varor.

Lanthandeln hjälpte till att sprida konsumtionen i samhället. Landsbygdsbefolkningen behövde inte åka in till staden för att köpa varor, vare sig det gällde livets nödtorft eller livets goda. Handelsboden erbjöd smör, mjöl och snus. Men också olika tyger, kläder och skor, spik och skruv. Genom att erbjuda ett brett sortiment spred lanthandlarna varor och vanor till de mest avlägsna delarna av Sverige. Om något inte fanns inne kunde man beställa det. På så sätt kunde lanthandeln sälja både plogar och cyklar.”

Vi aspirerar inte på att driva en renodlad lanthandel, inte heller på att få fart på Sveriges ekonomi. Däremot hoppas vi att vi har skapat en trivsam butik där vi kombinerar modern effektivitet med gamla tiders lugn och charm. En del av våra varor handlar ni över disk, precis som förr i tiden, medan annat i vårt sortiment självplockas ute i butiken.

Vi är Apoteksombud, vilket innebär att vi lämnar ut receptbelagd medicin och och säljer receptfria läkemedel.

Vi strävar efter att i allra möjligaste mån följa de behov som finns hos de bofasta i Ingatorp. I samarbete med Ingatorps IF säljer vi Bingolotter och Sverigelotter. Hos oss kan ni även boka både Sporthallen och Tennisbanan. Ni som gillar att fiska kan köpa fiskekort gällande Silverån och sjön Hjorten hos oss.

Vi gör även smörgåstårta på beställning. Man kan välja på 6- och 12-bitars. Vi har skinktårta och skaldjurstårta för 69:- biten.

Ni kan förbeställa nybakade frallor eller baguetter och hämta upp dagen efter redan från kl. 07:00 på morgonen. Detta gäller alla dagar utom måndagar och tisdagar.

Titta in här för att se vårt grundutbud i butiken. Vem vet kanske poppar det upp något riktigt bra erbjudande."

Varmt välkomna önskar Karina och Gunnel/Regnbågsdalen Café & Guesthouse